2018-10-31 43 浏览
近来系饮食方面,个人钟意食日本嘢,咁啱今日约咗家姐一齐去食反,佢又唔想去太远,就选择咗系佢屋企楼下𠮶间,叫做大鱼屋台嘅日本料理佐饍。侍应俾咗一个近门口嘅卡位我地坐,又俾埋歺牌我。我随手将𠮶歺牌俾咗家姐,今晚由佢发辨。叫咗一个(大鱼屋台二人前)套歺,有呢个日本蕃茄八爪鱼沙律,好特别,八爪鱼都好鲜甜又易咬开,沙律菜𠮶味比较有少少酸,好开胃,再来刺身盛,有左口鱼8件,三文鱼,油甘鱼,帆立贝各两件,三文鱼和油甘鱼非常肥美,左口鱼好鲜甜,沾少少酱油,入口特别好味,海胆葱花拖罗蓉卷有4件,个样又靓,味道又正,跟住上个串烧拼盘,有烟肉广岛蚝,黑豚肉,鲭鱼,翠肉瓜。广岛蚝比烟肉包住烧,蚝好肥,肉汁好多,烟肉包住广岛蚝嚟食,口感与别不同,跟住重有豆乳鸡肉软骨丸子和纸火锅同埋安格斯牛肉汤乌冬,火锅个豆乳鸡肉软骨丸子,食落口,好冧。安格斯牛肉汤乌冬味道一流,好快就食晒所有嘅嘢,最后来多两杯雪糕,一杯芝麻,一杯绿茶,跟住就埋单走人,下次再来过。

,好特别,八爪鱼都好鲜甜又易咬开

,沙律菜𠮶味比较有少少酸,好开胃,再来刺身

,有左口鱼8件,三文鱼,油甘鱼,帆立贝各两件

,三文鱼和油甘鱼非常肥美

,左口鱼好鲜甜

,跟住上个串烧拼盘

,好快就食晒所有嘅嘢,最后来多两杯雪糕,一杯芝麻,一杯绿茶

,跟住就埋单走人

,下次再来过。