#ftf_观塘 漆黑中的萤火虫 观塘隐世高质西餐厅 绝对有惊喜!舖位完全唔起眼,但系好彩都比我发掘到依间餐厅,装修带点怀旧,但有格调!试完之后,真心诚意推荐!份量比一般西餐厅多,饱到上头壳顶!法式宝云酥羊架 $268⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️宝云酥同一般羊架最大嘅分别就系,面头有大量香草、蒜蓉同面包糠,净系呢个配搭你就可以想像得到呢个焗羊架系几咁香口,蒜蓉同面包糠令到表层口感松脆,内里肉质嫩口又juicy,火候恰到好处,唔会太生,冇血水,又唔会太老太靭,厚薄刚好!惊喜满载,呢个我比一百分! 唔点酱汁已经够味,点埋旁边嘅酱味道更加退步到另一个层次!薯蓉亦有惊喜,唔系一般嘅薯蓉,带点微酸,妹妹表示十分喜欢!黑松露意大利饭伴大啡菇 $228⭐️⭐️⭐️⭐️Portion 好大,黑松露味道唔太重,白汁creamy得黎唔会太腻,野菌比一般餐厅多,十分足料,大啡菇香口多汁!呢个一定要趁热食!意大和巴马火腿伴蜜瓜 $138⭐️⭐️⭐️整体味道正常发挥,呢个配搭系稳阵之选,Parma ham咸香味稍为偏淡,可能系蜜瓜唔够甜突出唔到火腿咸香味,但我觉得呢个相对比较难控制,好睇蜜瓜当唔当造。LYCHEE BOOM BOOM $68⭐️⭐️
#ftf_观塘

漆黑中的萤火虫 观塘隐世高质西餐厅 绝对有惊喜!

法式宝云酥羊架 $268
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黑松露意大利饭伴大啡菇 $228

意大和巴马火腿伴蜜瓜 $138
⭐️⭐️⭐️

LYCHEE BOOM BOOM $68
⭐️⭐️⭐️⭐️
荔枝果香味重,甜甜地带点微酸,钟意食荔枝嘅你,一定无法抗拒!夏日开胃之选!

Mocha $38
⭐️⭐️⭐️⭐️
奶滑,朱古力同咖啡份量控制刚好,味道互相配合得恰到好处,唔会互相抢左大家嘅味!

回头率🤡🤡🤡🤡🤡
性价比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻