2020-12-05 288 浏览
去沙田市中心做啲嘢,顺便食埋饭先返屋企。午饭时间,唔想去茶餐坐得咁迫,行行下见倒呢间啲座位几松动就决定喺呢度食。入座后侍应畀咗个QR code我哋落单,话有九七折。但系佢个code可能有啲问题,我哋大大话话用咗两部电话试咗七八个唔同嘅App,搞咗成廿几分钟先落倒单。当中有侍应咗我哋张枱好多次(可能系谂紧点解咁耐仲唔落单啩!),但系都无走嚟了解下😜。叫咗无骨海南鸡饭配椰子鸡汤。鸡肉煮得几嫩,有少少肉汁。油饭香但唔油,不过稍冻。椰子鸡汤有好浓嘅椰子味,好甜又够热,唔错。火车头汤河,𩠌就有几个牛唔同嘅部位如肥牛、牛腩、牛筋等等。汤底味浓、河粉幼身,索晒啲汤汁,好味。牛腩牛筋煮得太耐,冧晒,无口。最犀利系开始食𠮶时有侍应攞返两粒牛丸畀我哋,话畀漏咗㖞!咖啡就系港式茶餐厅口味,无咩特别。埋单时竟然无畀九七折,都系怪自己无计好数就行出去畀钱,返到屋企先发现蚀咗。

椰子鸡汤有好浓嘅椰子味,好甜又够热,唔错。

咖啡就系港式茶餐厅口味,无咩特别。