荃湾开左间新放题,睇相同食评都好似又好味,款式又多,特登星期六出黎会一会佢!餐厅位于廿一楼,个view系靓既,一入去侍应服务态度都几好,好仔细同我地介绍返d收费,火锅汤底等等,如果想食d特别d既汤底,就需要加钱架啦~废话唔多讲,直入戏肉: 食物质素!食物分五大类: 刺身,炸物,天妇罗,串烧,火锅/自取食物刺身: 食得出新鲜嘅,种类唔算多,鲜甜厚切,唔会无味又霉哂咁炸物/天妇罗: 点解呢两个种类会摆埋一齐讲?因为我都分唔出呢两个种类有咩分别。炸出黎一模一样不特止,连食物种类都有一半系重叠既。炸粉,味道亦都一样,咁又何必开多一款出嚟呢?值得一赞嘅系炸虾做得好出色,外层好酥脆,虾都好大条😋😋串烧: 种类好多,又有汁烧又有盐烧十几廿样野食可以拣。但系我食完谂咗好耐都谂唔到一样可以推介...SOR火锅/自取食物: 叫咗个麻辣汤同甜豉油汤,两样味道都好好,不过都煲耐左个麻辣汤有啲偏咸,叫佢加汤居然系加水有啲失望,起码都加清汤啊...不过值得一赞嘅系自取食物嘅丸类都几多特别嘅款式,而且居然有salami同 Parma ham夹芝士食,味道都几好,有啲出乎意料~除此之外,猪牛鸡等等既肉都食得出有雪味无

废话唔多讲,直入戏肉: 食物质素!

食物分五大类: 刺身,炸物,天妇罗,串烧,火锅/自取食物

除此之外,猪牛鸡等等既肉都食得出有雪味无腌过;嗌炸洋葱圈黎错左两次炸鱿鱼圈;落咗三次牛舌同炸鸡皮都无黎过;刺身落咗三次单净系嚟咗一次;自取食物refill速度缓慢⋯⋯

总结: 其实可以唔洗咁多款食物,就算cut左串烧同天妇罗,相信改善左食物质素,一样留得住d客。

试过就好,改善左先会再黎🤭

2020-09-19