2024-08-25 907 浏览
等左10分钟到左两杯野饮,仲有2件卷蛋未到。最后等到三十分钟,由于我一直无催单,我见到店员拎住疑似我地嘅蛋糕,我就俾我个牌佢睇,问佢系咪我地嘅。点知佢话check下先,就拎左去另一张迟我地十几分钟先坐低嘅客人度。其实等紧嘅过程中,我周不时都已经望一望𠮶啲店员,但系无一个醒水。你谂下一枱坐左咁耐嘅客人,你又放低左餐具,但又咩食物都无,都唔会主动去睇下有无机会漏单。不过呢啲add on野,我都唔会太expect呢类餐厅会做到。讲真出一件卷蛋要几耐啫?结果追完之后一分钟内已经出到俾我。最好笑嘅系,佢出完一件俾我,仲可以问我有无野争我。大佬,你唔识自己check番个客点左啲咩蛋糕嘅咩?我话我𠮶2件蛋糕半个钟都未到,你地识得俾得1件我,但系唔知我仲有第2件,仲要黎问我?专业少少好无。燥。讲番啲野食。1. 豆の物语:普通到不得了,60蚊得到嘅就系一杯有奶盖嘅维他奶味饮品2. 炭焙乌龙桂花latte:口感上系有浓茶𠮶种感觉,应该落左唔少茶粉。即系成口粉粉嘅𠮶种感觉,你幻想下你去寿司铺倒一堆茶粉再自己加水嘅𠮶种感觉。正常黎讲咁样茶味应该会好出,但系可惜嘅系佢真系得好粉嘅感觉,讲唔上话有茶香,同时佢加左
等左10分钟到左两杯野饮,仲有2件卷蛋未到。

讲番啲野食。
2. 炭焙乌龙桂花latte:口感上系有浓茶𠮶种感觉,应该落左唔少茶粉。即系成口粉粉嘅𠮶种感觉,你幻想下你去寿司铺倒一堆茶粉再自己加水嘅𠮶种感觉。正常黎讲咁样茶味应该会好出,但系可惜嘅系佢真系得好粉嘅感觉,讲唔上话有茶香,同时佢加左奶变成latte又无令到成杯野升华,就系茶香又无乜奶味又无乜,好平淡嘅感觉,算唔上好饮。
3. 卷蛋:呢个就唔多作评论,成半个钟先到已经影响观感。只可以话抹茶真系算浓,我饮开浓茶嘅人就觉得还好,唔钟意苦涩嘅人未必会钟意。焙茶相对上就无咁浓。
2024-08-25