两年多前食过,印象不错,环境舒适,精品泰菜,友人想再试,重来。室内客满,室外尚有4个位,刚好,晚上天气没有太闷热,加上风机,一致通过户外用餐。炎夏配麦啤~一流 点完菜,倾下计,半小时过去,一个𩠌都未上,忍唔住一问,漏o左落单,5分钟内速上,OMG,第一道上明炉鱼无炉,后补,条鱼冻o既,其实漏单,唔等都等左咁耐,可唔可以俾番d质素,明炉冻鱼,鱼o既size仲偏细。 拼盘(细),份量不足,连带个卖相都好似食剩拼番出o黎 串烧肉质偏干,春卷同虾饼都系同一个问题唔热,一d都唔好食。稀稀如水的青咖哩... ...点鸡变o左牛 可幸薄饼热呼呼~食落有咬口,有水准!味浓、饭湿菠萝炒饭。全晚最热最好味的!食到一半,烧蚝同炒椰菜苗未到,再追。。 转一个圈,侍应先话烧蚝卖哂~再同侍应讲,菜未煮可以cut单!转一个圈,侍应讲:菜未煮,帮您cut o左单。 其实呢一刻已经忟忟地,极速完成桌上食物,埋单! 点知一对单,哪个cut了的菜,依然在单据上,我唔觉得系餐厅特地计多,而系侍应工作o既时候太唔上心,刚刚cut完厨房order又冇cut单据。。。其实真系好失望,餐厅格调高,价格高,但服务同食物质素完全追
明炉鱼
拼盘(细),份量不足,连带个卖相都好似食剩拼番出o黎
串烧肉质偏干,春卷同虾饼都系同一个问题唔热,一d都唔好食。
拼盘(细)
稀稀如水的青咖哩... ...点鸡变o左牛
可幸薄饼热呼呼~食落有咬口,有水准!
青咖哩配薄饼
味浓、饭湿菠萝炒饭。全晚最热最好味的!
菠萝炒饭
其实真系好失望,餐厅格调高,价格高,但服务同食物质素完全追不上。。。睇番之前o既食评,星级客就有星级服务,散客送上街边o既服务。。。
2013-07-20
菠萝炒饭