2017-11-12 4155 浏览
演唱会前食饭,饭后先汇合妈咪,红馆附近商场食店虽然多,但好味嘅无乜!揾到呢间口碑唔错嘅咖啡馆,去到门面光鲜!好简洁嘅装修,白细黑铁框木桌,有啲学堂嘅感觉,简单开扬,餐牌系木记事板,笔记型!食物款式几多,除了晚餐仲有啲全日食物!先去柜台落单比钱,话比店员座位位置后坐低等!咖啡有两种咖啡豆可以拣(一种果味/一种果仁味)我唔喜欢酸咖啡,店员就帮我落果仁味重啲嘅豆!意粉来先,但食晒意粉咖啡都未到,所以去柜台问一次先上咖啡!白酒忌廉汁青口意粉($80)卖相几靓,好香香草味,青口大大只,不过系普通青口,所以肉质较粉!唔弹牙,靠酱汁味道搭够,意粉幼身,炒得香口,唔会淋有咬口,酱汁薄薄地包裹面条,够味又唔会太多!加上青瓜条同洋葱,爽口好味!整体好味!Flat White(跟餐加$6)跟餐免费只有美式咖啡,其他咖啡补差价,因为平时嘅flat White对我来说太多奶,通常我都double shot, 呢间加($5),比晒钱后店员同我讲原来呢间嘅Flat White已经系double shot, 所以退返钱比我!玻璃杯盛载,拉花靓,水松木杯垫,咖啡够浓甘香,顺滑易入喉,不过热度唔够!呢度咖啡糖系太古独立包

意粉来先,但食晒意粉咖啡都未到,所以去柜台问一次先上咖啡!

Flat White(跟餐加$6)跟餐免费只有美式咖啡,其他咖啡补差价,因为平时嘅flat White对我来说太多奶,通常我都double shot, 呢间加($5),比晒钱后店员同我讲原来呢间嘅Flat White已经系double shot, 所以退返钱比我!玻璃杯盛载,拉花靓,水松木杯垫,咖啡够浓甘香,顺滑易入喉,不过热度唔够!呢度咖啡糖系太古独立包装啡糖!卫生但少了份味道(喜欢糖罐用匙𢳂起糖嘅味道)好味!

店员有礼斯文!呢度好舒服,食物水准不错!悠闲地坐到7点演唱会人流高峰,爆场就走!
2017-11-10