2011-01-29
之前我在openrice看见其他人讲到好似monster burger好好味咁,所以一于试下先~唔讲都唔知原来得2间分店only,所以住在新界区的我..真系未去过呢间burger店呢!!其实店铺面积话大唔大,话细唔细~都有差唔多廿几至三十张桌子左右!今次坐bar枱,坐得几舒服!但burger set的价钱略为贵!!平均以$47先买到一个set....当时x'mas推出一款 「一人至尊迷你汉堡combo」$38虽然我唔知mini的定义是什么...试下吧~~望张menu个combo都几丰富咁!食物要等8-9min左右~完全想不到的是餐盘真的很mini ,而且又唔似mos burger有个等候牌 只系个男职员扲住个餐盘之后大叫个number only...如果同朋友倾得太投入,咁就唔会留意到吧...当我举手作出回应之后,个职员连我张收据nember都无对的情况下就俾左份餐我...好心个职员唔好咁懒,行多几步送到客人面前吧... 仲要隔住一张4人桌的阔度来递个餐盘俾我,真系可恶,如果真系跌左d个餐盘,咁大家都麻烦了,仲之对于客人及食物来说,咁样真系好危险感到万分无奈 「一人至尊迷你汉堡co
「一人至尊迷你汉堡combo」
迷你金巴利牛油果火鸡堡
我唔系好明白点解个burger会用长竹签「吉」住...??唔通当系串烧黎食??定系我见识少??一打开个burger,只系见到好多芝麻「沙沙」声跌左好多出来....个burger有少许脆口,较为特别!火鸡系烟火鸡吧?!?!对于馅料..我唔觉得有咩地方值得赞赏的....味道唔系咁突出!馅料有大片的番茄及生菜~
但我不发觉有牛油果..只系见到有沙律酱only...
但..我早知拣 手打芝士牛肉burger好了..呜呜~
沙鲜沙律配意大利沙律醋汁
生菜+番茄好味,车里茄gresh~个醋汁唔似得mos burger果d咁啖口,几醒胃~
薯格
共7-8件,几香口~每件呈金黄色!
饮品方面可拣特饮所以拣左杯 杏仁姜蜜
虽然唔觉有honey的味道..反而杏仁味真系几香,正呀~仲有少少奶香味tim!微微辣味的姜+杏仁原来系很好的饮品mix,够晒润喉!!!:D正呀~整杯比我慢慢地饮用后..KO!!!
热饮的杯好像starbucks咁贴心在杯盖上只有一个细小的位置供饮用!
想不到呢一餐burger唔系主角..反而系配菜突出~更成为了今餐的主角!!
整体来说,食物的美味程度可达3.6分~
虽然整份餐好mini,但幸好 每款食物mini + mini + mini = 饱肚