2007-11-19 10 浏览
好长好有份量的法包ar~~~~ 也咬第一口就超爱这个法包la, 是确实的外脆内软, 而且佢有烘过, 所以微暖, 但如果可以再热d就好la. 我其实一向对法包都好有阴影, 以前系Delifrance食, 个包系好"un", 要用力撕开的, 食完会因为佢太硬而成口损哂.但依度系完全令我对法包改观, 外层脆卜卜的, 厚厚的, 好似虾片的口感, mix with软淋淋微暖的包, yummy yummy ~~~佢个馅都系一d都唔弱ga, 馅料十足, 有扎肉, 熏蹄, 腩肉, 睇得出系有煎过的, 但又唔会过份油腻, 平日唔太好扎肉因为唔钟意佢个种奇怪的胡椒辣味, 但依度完全冇, 3种肉都好好味; 然后有清新的萝卜丝, 青瓜去平衡肉类的油份, 尤以青瓜系好多汁的呢. 秘制酱汁系锦上添花, 酸酸甜甜的很合口味ar. 肝酱就唔系好觉, 可能系我自己分唔出. 睇o下馅料几足, 几有层次. 依家汉堡大很其度, 食o下这一种又是另一种风味lei. 真系highly recommended ar~~~

招牌三文治
包包倾