2016-08-30
友人话成日想试呢间餐厅,但经常好多人,所以试唔到,今次终于有幸试到了😊由于几夜先去到,就快截单.... 快快手叫左1.限定 素鸡汉堡餐 同 2.牛肝菌糙米饭...餐仲包一款细沙律,沙律菜,餐汤,饮品。😽细沙律分量唔多,叫左麻香西兰花沙律同椰菜花,都几香,唔错吖,主菜旁既沙律菜就冇配汁的(店主可考虑加少少汁,冇咁dry~)汤,系杯杯上,有豆香味,唔算好creamy,texture适中,我中意豆蓉汤,有丰富蛋白质👍🏼主菜:1. 素鸡扒系豆腐扒,煎香,面头有牛油果酱,汉堡包皮外硊,好够味 ... 个人好怕啲汉堡好干,但呢个唔会,够juicy ... 多啲汁仲开心😋 仲有汉堡餐唔系配薯条,系蕃薯条,做得香脆,而且甜甜哋,yummy 2. 牛肝菌糙米饭,味道几特别,啡菇分量十足,但糙米饭既味较淡,可能想突显牛肝菌既香,个人来讲,味道应该可以改善... 不过糙米饭仲有粟米,芦笋加埋响入面.... 实在已经好感动😭饮品叫左豆浆,可以改善既地方系用胶杯同胶饮筒,如果唔用胶,环保啲就真系perfect 了 来到观塘食到咁好味又营养丰富既一餐,真系好滚动☺️
餐仲包一款细沙律,沙律菜,餐汤,饮品。😽
主菜:
来到观塘食到咁好味又营养丰富既一餐,真系好滚动☺️