2017-07-25
星期日去了尖沙咀逛街, 晚上想食肉><找找附近的餐厅, 突然看到"汉阳苑"上一次食应该是7,8年前年, 后来流行另一种韩烧(掉住抽气管)....决定食汉阳苑怀念一番餐厅在佐敦荟5楼, 很客易找价钱比"想当年"贵了很多, 但是晚上$188星期日+$10, 加埋一要218, 正常的任食价钱我怀疑餐厅是新开张/新装修, 整个环境很干净例牌有很多肉类选, 正正常常反而熟食款式颇多, 而且食落又OK WOR, 出付意料!沙律OK, 够晒沙律酱, 不过我食唔出有冇龙虾在里面加洲圈干了少少, 佢隔离个个寿司几好食遮哩OK, 我食了几粒, 好似是布丁个粒都好食三文鱼新鲜, 我拎了2转, 不过第2转好似未解冻晒估唔到有炒蟹食, 蟹都几大只, 几好味, 不过食蟹有D麻烦><另一款蟹盖上有芝士, 我怀疑涵料是猪肉? 有猪手食, 好大只鸡翼好食, 可是是保温的温度, 如果热D会更好炒蚬<-推荐, 意外咁好食, 我拎了几碟@@饮品有几款是免费的我饮了豆浆也不错雪柜饮品每款加6蚊, 我觉得免费的饮品已经足够, 所以无加钱要豆腐花也不错><值得一提是它有好几
餐厅在佐敦荟5楼, 很客易找 价钱比"想当年"贵了很多, 但是晚上$188星期日+$10, 加埋一要218, 正常的任食价钱 我怀疑餐厅是新开张/新装修, 整个环境很干净 例牌有很多肉类选, 正正常常
反而熟食款式颇多, 而且食落又OK WOR, 出付意料!
加洲圈干了少少, 佢隔离个个寿司几好食
遮哩OK, 我食了几粒, 好似是布丁个粒都好食
另一款蟹盖上有芝士, 我怀疑涵料是猪肉?
有猪手食, 好大只
鸡翼好食, 可是是保温的温度, 如果热D会更好
炒蚬<-推荐, 意外咁好食, 我拎了几碟@@
饮品有几款是免费的
我饮了豆浆也不错
豆腐花也不错><
值得一提是它有好几款汤及糖水
我试了番薯糖水好好咪, 好重姜味, 番薯又淋
另外有冬荫功汤都好正!! 好香~ 味道够但又不会太辣!
食了1.5HR, 我突然发现一件事.....佢个抽气好似在烧盆旁边, 设计好过依家出面掉住个管的"多多声"!!!!
一整晚都唔觉有油烟味!是以前都已经控制得咁好, 还是它后来改善了?
星期日坐了8成满, 我觉得食物OK, 环境极之OK, 我会再去食~