今日约左朋友,见间餐厅装潢好靓,仲有好多打卡位,决定入去试下。我地见食物名几得意,又唔知系咩来,上网睇Openrice时,店员好有耐性介绍,服务态度好友善。我地决定叫威灵顿牛排、吞拿鱼他他及骑士松饼,因为见OP好多人都推荐,应该都唔会出事😂本来想叫多个意粉,但店员话差唔多,唔够先再叫,原来真系够食,都算抵食!🌟吞拿鱼他他头盘卖相好吸引,摆盘见心思。吞拿鱼肉质新鲜爽口,脂肪适度,口感细腻。配以牛油果好香滑,能带出吞拿鱼的鲜味十足。顶部系用白酒制作的啫哩,好精致,味道亦好清新。清脆鲜甜的配菜点缀,从视觉上、味觉上都能带来完美的享受,好好味🤤🌟威灵顿牛排威灵顿牛排唔系度度都有得食,制作工序都多,一直都好想试,今次一定唔会错过!外层有美丽的金黄色香脆酥皮,牛肉新鲜肥瘦适度,肉质细嫩鲜嫩,色泽红润,软腍多汁,充满弹性,嚼劲十足。调味醇香适度,既不会过于寡淡,也不会被重调味覆盖住牛肉原有风味。🌟骑士松饼香甜松脆,入口软绵,份量好足,唔会太甜,饮品都几大杯,作为今餐的完美总结,真系令人好满足!整体质素都算唔错,有惊喜!

🌟吞拿鱼他他

🌟威灵顿牛排

🌟骑士松饼

整体质素都算唔错,有惊喜!
  • 威灵顿牛排,吞拿鱼他他,骑士松饼