今日同男友喺尖沙咀the one 睇完戏,喺商场见到间以《泼墨·茶》为主题嘅餐厅,好似几特别咁,我哋就坐低试下啦。餐厅主要以外卖为主,旁边有几张台可以比客人堂食。店舖装修都走简约风😋,舒舒服服。饮品分为五大类别:墨、茶🍵、果🍎🍊、乳🥛、健。【墨】以芝麻、黑糖、焦糖等材料做到泼墨嘅效果,亦都系店舖嘅主打【茶】有四种茶嘅口味,包括:铁观音、红茶、茉莉花茶、乌龙茶【果】有两种唔同口味嘅水果茶,柳橙同苹果。【乳】以鲜奶为主嘅饮品【健】养生保健茶有3种,啱晒想健康嘅你店舖以泼墨为题,所以梗系要试番杯【墨】啦,我哋拣咗杯冻嘅黑-麻糬芝麻乌龙鲜奶茶,同埋一杯热嘅【乳】麻糬玄米抹茶鲜奶。客人仲可以选择要北海道牛乳或者素食牛乳同埋都可以自己拣甜度同冰量,绝对唔驶怕太甜啦😆。黑-麻糬芝麻乌龙鲜奶茶:成杯好似水墨画咁,好似好艺术咁!香浓嘅芝麻味伴埋乌龙鲜奶茶,味道唔错,一边饮仲可以咬下烟韧嘅麻糬粒粒添。麻糬玄米抹茶鲜奶:夜晚饮番杯热鲜奶,人都好瞓啲,抹茶味道突出,配合淡淡的玄米茶香味,绝对系一个唔错嘅配搭,麻糬粒粒又有嚼劲,正呀😙😙!买正价饮品仲可以用优惠价追加甜品。我哋拣咗个岩烧蜂蜜抹茶蛋糕,蜂蜜蛋糕好松

饮品分为五大类别:墨、茶🍵、果🍎🍊、乳🥛、健。
【茶】有四种茶嘅口味,包括:铁观音、红茶、茉莉花茶、乌龙茶
【果】有两种唔同口味嘅水果茶,柳橙同苹果。
【乳】以鲜奶为主嘅饮品
【健】养生保健茶有3种,啱晒想健康嘅你

黑-麻糬芝麻乌龙鲜奶茶

麻糬玄米抹茶鲜奶

岩烧蜂蜜抹茶蛋糕

买正价饮品仲可以用优惠价追加甜品。我哋拣咗个岩烧蜂蜜抹茶蛋糕,蜂蜜蛋糕好松软,抹茶味道啱啱好,加上暖笠笠溶咗嘅芝士,有多种唔同层次,口感好丰富,好好味呀😍😍!

醇香红茶雪糕

另外再拣咗雪糕啦🍨,雪糕方面有成10种唔同嘅味道,仲有几种较少有茶嘅口味添,例如:日本烘茶、玫瑰花茶🌷、玄米抹茶、醇香红茶、伯爵茶朱古力等,店员介绍我哋拣咗最受欢迎嘅醇香红茶雪糕。店员果然无介绍错,红茶味道超浓,好似一边饮紧红茶,一边食紧雪糕咁,而雪糕嘅口感较似雪芭,奶味唔太重,perfect呀👍👍!

大家下次嚟开the one,又可以试下嚟呢间饮杯嘢食件cake啦🍰😉!
2019-02-27
$75 (其他)
黑-麻糬芝麻乌龙鲜奶茶
麻糬玄米抹茶鲜奶