2022-05-24
晚市开返之后又系我四围食嘅时候喇😋🤩早两日试左铜锣湾红堂火锅🍲先讲下佢个环境,好舒服,我最钟意佢有一间间嘅细房仔,私人度够晒高,但想要房仔记得早d打去book 😉之后不得不介绍嘅就系我嘅至爱☺️☺️酒🍻🍻🍻系任饮啤酒😍😍😍只需要$168就可以任饮啤酒🍻真系抵到晕同包你可以饮到晕呀🤩🥳不过如果你想轻饮都完全无问题嘅,你亦可以选择买一送一嘅啤酒,几十蚊就有两杯,都超级抵㗎!☺️☺️好喇,再讲返食喇😋汤底我拣左红堂和牛🐮牛油麻辣锅,一攞倒嚟见倒和牛牛油🧈🤘🏻真系整得好靓😍😍🥰汤底因应你个人喜好选择辣度,我就拣左2嘅辣度(打完laser唔食太辣,拣2就刚刚好)下次再试下3以上嘅辣先得☺️汤底越煲越香浓,如果你觉得唔够辣可以加辣,同埋枱面上都放左两樽辣油俾你调味,但如果你食食下觉得好辣嘅话,佢地会俾一樽麻油你倒落去中和返,呢part好细心吖🥰🥰今次得两个人唔系食倒好多嘢😉轻轻讲下我拣左以下呢八个配料,全部都好啱我口味😋♥️手切西班牙牛颈脊♥️墨鱼松露丸♥️麻辣和牛饺(微辣)♥️韭菜饺♥️莴笋小花♥️紫山药♥️紫菜响铃♥️宽粉最后必推超惊喜甜品🤩♥️拔丝糍粑炸弹即叫即整,好香脆!食落去好有层次😋想试就记得要book枱喇,去食
早两日试左铜锣湾红堂火锅🍲
好喇,再讲返食喇😋
♥️手切西班牙牛颈脊
♥️墨鱼松露丸
♥️麻辣和牛饺(微辣)
♥️韭菜饺
♥️莴笋小花
♥️紫山药
♥️紫菜响铃
♥️宽粉
最后必推超惊喜甜品🤩
♥️拔丝糍粑炸弹
即叫即整,好香脆!食落去好有层次😋
想试就记得要book枱喇,去食饭同饮酒🍻啦😝
地址:红堂 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心1楼