2021-07-29 4675 浏览
旧同事喺潮州人,今晚去呢一间度试菜,个胡椒猪肚汤简直系惹味,一个例牌有5碗,份量唔算太多,但系真系正!跟住叫一个沙嗲芥兰牛肉,做得相当唔错,再嚟一个炒薄壳,唔系时时有得食,季节性,呢个𩠌绝对唔系食个肉,系食个味道,薄壳嘅惹到咪冇得弹,要睇吓你自己有冇功力识得欣赏呢一个𩠌。呢一味令国排骨煲,我都系第一次食,个味道系咸咸香香,非常之易送饭,我旧同事叫咗碗白饭捞汁。见佢食得咁开心,自己都开心埋!烟鸭胸个味道系好特别,中式嘅烟鸭胸我都系第一次食,个味系非常之香,肉质亦都好嫩,唔韧。呢一个韭菜煎果,个韭菜味系离远都闻得到𠮶种香味,个厨师手艺真系非常唔错,同平时酒楼食𠮶啲韭菜饺死实实𠮶啲根本冇得比。整体来讲,我觉得选择嚟呢度系冇失望㗎,食到正宗嘅潮州菜,价钱亦都相当唔贵!我会再帮衬!
胡椒猪肚汤

胡椒猪肚汤