一大班朋友食饭,成日唔系边炉就放题,今次转下新意思,物色到呢间系鲗鱼涌既打冷菜馆质素唔错,最啱同朋友饮酒吹水食个饭! ✨炸鱼仔未点菜,先上一份炸鱼仔小食! 一试呢d 咸香小食,即刻忍唔住叫左2枝蓝妹啤一啤佢! ✨卤水拼盘拼盘既食物包括 鹅片、红肠、鱿鱼、猪耳  啱哂唔同口味既朋友  其中鹅片份量亦唔少,卤得颇入味! ✨黄金虾球啱啱炸起既虾球  大大粒 一d 都唔缩水  咸蛋味十足✨川椒鸡见到墙上挂住呢个菜式 少食潮州菜既我地都唔知系咩黎  系老板推介下决定一试! 试味后,感觉炒得好入味,小小辣,好有获气!   ✨椒盐豆腐呢份豆腐炸得外脆内软, 如果调味加重更佳! ✨椒盐鲜鱿又黎一份椒盐小菜   但亦相当满意  口感ok 亦咬得开! ✨蒜蓉炒豆苗大大碟既豆苗  菜苗嫩口亦冇菜渣 ✨沙拉骨猪排肉质唔错 酱汁调味亦几适中✨蚝饼虽然呢份蚝饼稍为薄  但相对上更松脆  而size 亦好似成块面咁大! 蚝仔既份量亦颇足够下次要到港岛既打冷菜馆  不妨考虑呢间!

✨炸鱼仔

✨卤水拼盘

✨黄金虾球
啱啱炸起既虾球  大大粒 一d 都唔缩水  咸蛋味十足

✨川椒鸡

✨椒盐豆腐
呢份豆腐炸得外脆内软, 如果调味加重更佳!

✨椒盐鲜鱿
又黎一份椒盐小菜   但亦相当满意  口感ok 亦咬得开!

✨蒜蓉炒豆苗
大大碟既豆苗  菜苗嫩口亦冇菜渣

✨沙拉骨
猪排肉质唔错 酱汁调味亦几适中

✨蚝饼

下次要到港岛既打冷菜馆  不妨考虑呢间!