2020-07-03 1277 浏览
又系西营盘呢头揾食,今次想推介下我个人认为几正嘅潮州粉面。其实达濠仔正正位于顶顶大名嘅潮州人隔离,而我之前都试过但觉得其实一般,但系一个铺位之隔嘅达濠仔冇乜人排队,竟然会令我觉得更加好食?环境:首先讲环境,呢度新装修好多,坐得舒服过隔离多多声。地方唔系好大,坐满我估20人内,但系都系𠮶句,坐得舒服最紧要!食物:呢度出名食濠仔同埋佢嘅手打双丸,老板推介一定要试!我嚟亲都例牌叫呢两样嘢,达濠胡椒猪肚丸同汕头牛筋丸,猪肉丸大家就食得多,猪肚丸我谂好多人都未听过,呢度嘅猪肚丸胡椒味好重,肉质好弹牙,爽口!而牛筋丸一样,够弹牙,又仲重牛肉味,一个字,正! 不过一个面每个全𩠌只得两粒, 唔系好够喉。餐牌:

环境:

食物: