2024-01-26
北帝街多嘢食就系人都知🤭今次简单快食咗个车仔面, 发现佢几款热门小食都好好食🤤生炸香辣单骨鸡翼真系即刻整,上枱仲热辣辣~外脆内juicy,单骨就更加方便食😌炸手工韭菜饺系即叫即整,所以可以保持到外皮香脆,唔会已经林晒🤭韭菜香味好浓郁馅料好饱满,可以配埋佢嘅泰式辣椒酱食🤤重料咖喱三宝,嗌𠮶阵姐姐同我哋讲个咖喱汁用咗50几种材料制成,唔系死辣嘅咖喱味😎食落个咖喱味又真系同出面有啲唔同~水鱿鱼同牛柏叶就冇乜特别,但鱼蛋真心正,非常爽口弹牙😆最后就系车仔面😆佢嘅配料选择好多🤤好多配料都唔系出边经常食到嘅潮汕食物,例如有汕尾手工小米粿、汕尾马駮猪肉丸、炸鱿鱼丸😆几有特色~车仔面嘅精髓一定系萝卜,佢嘅萝卜好清甜冇渣👍汤底而言,我哋觉得比较清淡,食完都唔会好口渴👍