又系去tst行街既时候,今次愈行愈入经过横街既时间见到呢间餐厅有咁多人排队,又见行到饿饿地就决定等位等左一阵7点左右就有位啦!呢到系主打台式一人一锅,有超过8款既锅底比大家简,我相信实有一款岩大家既。我同朋友简左2只完全唔同style既锅底:芝士牛奶锅,同埋呢个酸辣羊肉锅。呢个芝士牛奶锅正呀,好重既芝士味不过我嫌佢既牛奶味唔太浓,可能因为本身个锅就有好多唔同既肉同丸去煮,可能系咁就冲淡左本身牛奶既味道。而我最中意呢个锅入面既蛋饺,佢又唔系云呑又唔系水饺,似系台湾特产黎,佢既皮好好咬口而入面既肉汁都好浓每咬一啖都有啲肉汁流出黎咁,所以最后忍唔住嗌多左碟🤤而酸辣羊肉锅既羊肉就真系好好食,不过对于重口味既我就嫌佢唔够咸,好彩每张台台面都有酱料比你随便沟🤭最后我地仲眼阔肚窄咁样嗌多左一碟蟹子丸,麻吉烧同炸花枝丸仲有头先既蛋饺,每碟6粒,结果食剩左少少搞到我地有啲浪费😞不过真系好好食又唔贵,下次行过可以再去食!

• 芝士牛奶锅