2024-01-09
朋友介绍我嚟呢间满有格调嘅Layer’s Cafe & Pancakes食Lunch,食物质素同价钱比较,够抵食!我拣嘅黑松露野菌意粉,哗,卖相就几得嚟!面条啱啱好,唔会太软,但黑松露味就淡咗啲,我系松露迷,当然希望浓郁啲啦。不过,哥哥咁靓嘅抹茶鲜奶真系要点个赞,够香又唔会过甜,几解渴!最后啲Mini Pancakes🥞,样样系心头好呀!质地柔软又滑,微微嘅热度,带出啲蛋香,食落去真系幸福满分。Layer’s Cafe 嘅Pancake,简直有得同啲日式嘅拼过。今次未试到其他款式,但肯定会再袋住肚仔嚟挑战!为咗局势,我都想提吓鸡肉菠菜苗荷兰汁意粉,啲鸡肉滑溜溜,荷兰酱味道够香,就算黑椒味稍胜一筹,都无损我对佢嘅爱。至于香辣蒜片芝士蘑菇烟肉意粉,我拎走咗辣椒,蒜香浓郁,食落仲想喊冧,我肯定会再返嚟!喂,你地,下次逛到九龙城,真系要试下呢间Cafe,料理之余,气氛啱哂朝圣者或者偶然行过嘅食家,正!👌👍🥰