2018-10-19
放工约同事喺尖咀揾咗间吧饮嘢, 好彩book咗位, 7点已经差不多full house.餐厅装修几型格, 一入门口就系大吧枱~ 对住就系一张靓铺枱同埋Beer Bong枱。 仲有一间独立房仔可以book~ 除咗呢啲娱乐设施,餐厅入面仲设有多部大画面靓质嘅电视可以睇波睇电视。 酒吧嘅音乐亦唔会太大声 , 有气氛之余又可以同朋友倾到计 。唔净止系一间普通bar, 充满各样娱乐嘅元素,认真多元化~ 可以潮玩潮食潮饮吖。坐低店员畀咗个免费小食我哋,系咖哩虾片~ 估唔到咖哩同虾片都几夹㖞 ~ 我觉得个虾片劲好食,又辣辣地~ 过下口瘾都几正 ~餐牌亦够潮~ 餐牌用平板显示, 酒吧嚟讲嘢食都算多选择。 我哋叫咗墨汁意大利饭, 鹅肝多士同埋费伦天拿式菠菜焗生蚝。墨汁意大利饭嘅卖相都唔错。上面嘅鱿鱼睇落好大只,几新鲜。 啲饭好够大粒同烟韧, 每粒都吸收咗物质同忌廉嘅味道,好香。焗生蚝 一份有四只, 上面有啲白色嘅泡沫几得意 ,可以捞埋底客嘅菠菜一齐食。 生蚝真系超大只同超鲜味,极赞! 只生蚝系肥味道同个碟仔一样大, 通常焗生蚝系𠮶啲大只好劲细只。 生蚝鲜味多汁, 极力推介~鹅肝多士好的式, 每片小多士上
鹅肝多士好的式, 每片小多士上面有小小果酱,配搭鹅肝。 果酱可以去除油腻嘅感觉, 加添小小果香~ 当时好脆, 一啖一粒送酒几过瘾吖。