2023-03-02
早两年开始跟朋友玩潮玩🤪🤪开始储下 Bearbrick🐻🐻 听见尖东有间新开既餐厅Awesome Bar & Cafe 用 Bearbrick 做主题,即刻好想去潮圣😍😍新餐厅响新文华中心,响百周年纪念公园离远已经见到啦 !一入到大门口见到一条好长既楼梯,楼梯两边已经有好多展示位,放置咗好多好多只 400% Bearbrick,好夸张呀🤩🤩 行上一楼就系餐厅,餐厅设计比较简约,展示咗D比较特别嘅版本1000%,其中一个 corner 以结婚做主题,有好多对著晒结婚礼服嘅 Bearbrick,仲有教堂窗设计,打卡都好靓💖好啦!唔好挂住睇玩具🤭我哋叫嘢食先,可能系啱啱新开业既关系,Menu 比较简单,食物嘅款式相对比较少,只有几款意粉 同 几款主菜~主菜方面,例如:鲈鱼、汉堡包、等成日都食,所以今次就嗌咗一个香脆五花肉 ,嚟到既时候远睇好似一片好大片嘅烧肉,不过用咗苹果酱同埋酱汁,食落系同中式烧肉有啲唔同既😀另外,嗌咗一个蕃茄虾意大利面 同埋一个西班牙阔条面,西班牙阔条面系自家制菠菜面条(全素),绿色的几sharp,有D惊喜㖞☺️食落去味道好浓郁~至于大虾意大利面就正常西餐厅嘅水准,见到老板
行上一楼就系餐厅,餐厅设计比较简约,
展示咗D比较特别嘅版本1000%,
好啦!唔好挂住睇玩具🤭
主菜方面,例如:鲈鱼、汉堡包、等成日都食,
另外,嗌咗一个蕃茄虾意大利面
食落去味道好浓郁~
至于大虾意大利面就正常西餐厅嘅水准,见到老板都好揼本用Bearbrick 做decoration ,净系似长楼梯两旁,目测都有二百只,西利👍🏻👍🏻
希望迟啲选择会多啲,同埋仲有一点就系,现场好似冇乜音乐,如果有音乐嘅话我谂气氛会更好😚😚
同埋我留意到呢度系有早餐食架㖞~
早起身既朋友可以Try Try