2022-11-30 96 浏览
每次经过呢间车仔面都俾佢嘅装修吸引,今日终于到立定心肠去探店🫶🏻枱面上已经放满车仔面必要嘅调味料,店主毫不吝啬,任加任落!用剔剔纸落单,同传统嘅车仔面无异,但见到每一道𩠌菜名称,都会会心微笑!肯定店主系有花过心机去命名每一道𩠌菜既名称😂饮品方面都好多选择,特别在豆浆系一樽樽,感觉更为卫生!而且品质较有保证!凉拌溏心皮蛋~香菜一向都非常百搭,爽脆嘅口感,配上细腻绵软的皮蛋及惹味汁料更加无敌!炸一口韭菜饺~外皮已经炸到脆卜卜再淋上豉油,卖相非常唔错,馅料非常饱满!用料十足!口感同味道方面,我都系比满分💯主角当然系车仔面,同朋友都分别点了唔同嘅𩠌菜再share,当中最欣赏会系鸡翼同埋猪颈肉,坊间好多车仔面店鸡翼嘅皮都已经系浸到烂晒/淋哂,冇晒弹性,呢度偏偏相反,口感依然非常出色。猪颈肉每一片都厚薄均匀,非常弹牙👍🏻面底方面拣咗幼面,蛋味非常浓郁,十分弹牙,幼面接触汤嘅接触面相对其他面底大,所以可以完美沾上美味汤底!

枱面上已经放满车仔面必要嘅调味料,店主毫不吝啬,任加任落!