2020-06-10
Check in taipei咁出名,中意食台湾菜既我约左fd去食下 原条鳗鱼起司蛋饼 台湾菜黎讲我几中意食蛋饼,呢个仲要有鳗鱼又芝士,咁丰富梗系要试下👅佢上个阵即刻用火枪烧一烧🔥令到芝士溶化,有拉丝效果面头可以洒d木鱼碎,令到成道菜更添一翻风味😋 蛋饼入面包住粟米,好鲜甜丫成个组合😚 呢个蛋饼老实讲唔止卖相好,味道佳,仲几饱肚下🤗 猪软骨鲨鱼骨豆乳汤面 呢个见到系鲨鱼骨汤咁特别就比佢吸引左,个汤系加左豆乳所以系偏白色,味道好浓郁😎 配料加左半只蛋,菜,猪软骨,最意想不到系加左油炸鬼,炸得好脆身,台湾都好中意豆浆配油条食,睇得出店家既用心❤ 溏心蛋鲁肉饭 台湾既鲁肉饭都系要细细碗,呢个都系一样鲁肉肥瘦匀净,有充分既油脂香去送饭,肉汁都比得啱啱好 双色盐酥鸡 呢个系最后黎,个阵已经食到好饱,但都系要试下佢👅 佢比左两款汁去点鸡,我几中意黑松露个只汁❤❤ 鸡件啱啱炸起,好香口😋😋 甜品 店员送左个甜品比我地,系伯爵茶冻,好香伯爵茶味好滑好好食😚😚😚 最后埋单人均276台湾菜黎讲系贵少少,但睇佢店面咁有特色,菜式又用心都值得一试😋
原条鳗鱼起司蛋饼
佢上个阵即刻用火枪烧一烧🔥令到芝士溶化,有拉丝效果
蛋饼入面包住粟米,好鲜甜丫成个组合😚
呢个蛋饼老实讲唔止卖相好,味道佳,仲几饱肚下🤗
猪软骨鲨鱼骨豆乳汤面
溏心蛋鲁肉饭
台湾既鲁肉饭都系要细细碗,呢个都系一样
鲁肉肥瘦匀净,有充分既油脂香去送饭,肉汁都比得啱啱好
双色盐酥鸡
呢个系最后黎,个阵已经食到好饱,但都系要试下佢👅
佢比左两款汁去点鸡,我几中意黑松露个只汁❤❤
鸡件啱啱炸起,好香口😋😋
甜品
最后埋单人均276 台湾菜黎讲系贵少少,但睇佢店面咁有特色,菜式又用心都值得一试😋