2024-03-21
早两日响旺角睇完戏,好想食鸡煲火锅,朋友同我讲有个芝士鸡煲佢上次食完真系回味无穷,令佢想再食多一次,一于带埋我黎餐厅立林既创兴广场食至尊重庆鸡煲,试吓呢个咁邪恶😈既芝士鸡煲晚市鸡煲火锅2.5小时连啤酒汽水任饮任食重全日免收加一服务费🤩🧀🐔拉丝芝士鸡煲一上枱见到,哇🤩煲面铺满晒厚厚既拉丝芝士响鸡件上,拉丝芝士真系多到好澎湃,果然系极尽邪恶之作吖😍底层有好香浓美味既忌廉酱汁,鸡件肉质好滑,一啲都唔会嚡,而且唔会有雪味,呢个鸡有别于一般鸡煲的鸡件👍🏻食到尾,再加少少汤煮个芝士面食,简直一流呀🤤踉住之后再加上汤就可以开始打边炉啦唔怪之得连我朋友都话回味无穷,食完又再想食啦!呢个真系性价比极高既芝士鸡煲吖😋真系好好好食呀!🍲至于火锅配料我哋就拣咗C套餐$258/位可以食匀晒海虾、沙白、日本帆立贝、纽西兰青口、广岛蚝、特上牛小排、澳洲牛肩胛肉眼、雪花肥牛、黑毛猪梅花、顶级小肥羊肉、鸡子丸类有一款猫爪形虾丸好可爱🥰流沙鲜虾丸和芝士牛丸都系我至爱😋饮品方面🧃都有超多选择,汽水、凉茶,纸包饮品、啤酒,自助茶包有4款、应有尽有,最正就系自助区有Asahi和1664🍺可以自斟任饮,一路食住鸡煲火锅一路叹啤酒
晚市鸡煲火锅2.5小时连啤酒汽水任饮任食
重全日免收加一服务费🤩 🧀🐔拉丝芝士 鸡煲
唔怪之得连我朋友都话回味无穷,食完又再想食啦!呢个真系性价比极高既芝士鸡煲吖😋真系好好好食呀! 🍲至于 火锅配料我哋就拣咗C套餐$258/位
饮品方面🧃都有超多选择,汽水、凉茶,纸包饮品、啤酒,自助茶包有4款、应有尽有,最正就系自助区有Asahi和1664🍺可以自斟任饮,一路食住鸡煲火锅一路叹啤酒好正吖!
自助区小菜,有麻辣拍青瓜、凉拌云耳、野生椒凤爪,炸鱼皮、响铃
🥬亦有多款一盘盘新鲜蔬菜选择,干净卫生👍🏻
甜品区🍧都好丰富😍有盒装豆腐花、奶冻、彩虹啫喱,多款不同口味嘅雪糕杯,其中我最喜爱系豆腐味、焦糖爆谷味、海盐雪糕
雪糕细细杯,啱晒离坐前,食到超饱嘅我,都可以食哂几款味道😝 呢度既午市原来有无限时 放题架🤩
可以由中午12:00食到下午4:30,$168/位起
真系超抵食,可以慢慢食足4 个半钟👏🏻👏🏻
由于食既时候闻到隔篱左右枱飘黎阵阵麻味香浓既重庆鸡煲香味🤤
所以我决定下次要午餐时段再黎,一定要食埋呢个《经典重庆鸡煲》先至得嘞🥰