2023-04-25
呢间好耐之前食过,今晚系楼下买完运动用品,上返几层就到,相当方便。一开波梗黎个沙律先啦,三款选择当中,有我至爱嘅牛油果沙律 ($48)半个切成片,加入沙律菜,车厘茄及甜橙肉粒,酱汁系甜中带酸及少少黑椒碎,二人分享岩岩好。见到枱上其中一个餐牌介绍日本首间制造明太子嘅FUKUYA用咗佢制造出嘅鳕鱼子,只有呢度先食到。其中一款菜式就系日本产鱿鱼配鳕鱼子忌廉制意粉 ($98),鱿鱼圈围住意粉,中间有一堆鳕鱼子,颜色配搭几吸引。将鳕鱼子与忌廉意粉捞均,佢嘅咸味同意粉平均返,加埋忌廉汁,与鱿鱼圈一啖放入口,整体配合系唔错嘅。来自日本嘅白桃有品质保证,用黎配合梳打水黎调配特饮,就变成呢杯日本产白桃果肉梳打 ($48)。甜味系来自白桃果肉,梳打嘅清新有气感,呢D初夏日子好岩饮。钟情于蒜香白酒汁海蚬意粉 ($78),加$10有意粉增量1.5倍每只海蚬都开同有肉系入面,仲食到少少酒香味,加入香蒜炒嘅意粉确实无得输,而意粉系有口感嘅,就咁单食都好好味。呢度除咗有意粉/意大利饭外,仲有多款薄饼供应,突然间有点选择困难症出现。直至望到佢………………………………黄金四重芝士薄饼 (配蜜糖),就唔驶再谂。两种尺吋,
牛油果沙律
日本产鱿鱼配鳕鱼子忌廉制意粉
日本产白桃果肉梳打
蒜香白酒汁海蚬意粉
呢度除咗有意粉/意大利饭外,仲有多款薄饼供应,突然间有点选择困难症出现。直至望到佢………………………………黄金四重芝士薄饼 (配蜜糖),就唔驶再谂。两种尺吋,呢个系正常版10吋 ($88),仲有个细版就 ($58)。
黄金四重芝士薄饼 (配蜜糖)
材料有4种芝士,茄酱都唔加,完全芝味满满。饼底唔算厚又唔算薄,边位带脆口,加埋蜜糖落去,咸中又带甜,咸咸甜甜但系好味嘅,食完一件都唔腻。
仲有特色咖啡及甜品,但实在太饱啦,唯有下次先。