2020-10-25 1639 浏览
尖东嘅海滨长廊一向都系九龙区我最钟意嘅Happy Hour地方,不过Wooloomooloo都系第一次嚟。母亲大人好兴奋咁话book咗好抵嘅Restaurant week lunch menu,咁我就梗系星期一都冲出嚟尖沙咀食午餐啦。首先梗系讲下开胃头盘先啦,prawn cocktail 啲虾又大只又新鲜。食得出完全冇雪味,另外个凯撒沙律超级正宗,满满一层芝士雪花仲有一只半熟嘅鹌鹑蛋。主菜嚟到steakhouse 一定要食牛扒啦,母亲大人系Fish and chips嘅超级粉丝,所以我就好无奈咁样嗌咗。本来心谂炸鱼薯条一定系粉超级厚,鱼肉剩系得好薄一层又有雪味。点知系香港我食过最好食嘅炸鱼薯条,一大块鳕鱼同超薄炸粉嘅配合天衣无缝。 我一路食一路赞结果连个侍应都听到。Steak House嘅薯条唔使讲超级好食,而五成熟嘅牛扒配上浓厚嘅杂菌汁亦都处理得非常好。表示满意甜品叫咗红苺雪芭,焦糖雪糕同埋AppleCrumble,个Apple crumble个底一啲都唔脆唔crumble有啲失望。最后都想赞一下侍应非常风趣,见我食头盆面包食到天一半地一半,会主动过嚟帮我扫走面包碎同埋好识做咁话都系

甜品叫咗红苺雪芭,焦糖雪糕同埋Apple
最后都想赞一下侍应非常风趣,见我食头盆面包食到天一半地一半,会主动过嚟帮我扫走面包碎同埋好识做咁话都系个面包嘅错唔系我嘅错。
2020-10-12
  • Bread