2024-01-01 852 浏览
今次就黎到一间大家经常会见到嘅牛排店,Just Steak。朋友话佢哋嘅牛扒物有所值,所以就攞下胆去试吓啰。我拣嘅菜单上有蔬菜沙律开场,清新得嚟又爽口,真系贴心。主菜来到,我嘅眼前系一块厚身澳牛扒,啖啖肉咁够哂分量,刀法精湛得令,每块牛扒香喷喷,软滑得嚟肉汁丰富💦,夹点柠檬汁搽一搽,真系鲜甜透心凉!邻桌嘅朋友叫咗支骨胶原咸柠七,睇佢饮得好满足,下次要嚟试吓😋。同朋友仲点咗个樱花虾茶渍饭,只可以用得意嚟形容,睇嚟厨师手势一流👍,鳗鱼朝一旧旧,肉感十足,樱花虾脆口香脆,舀一勺茶渍加落饭里,立即整个味道激活晒。食完之后真系满足到不得了。顺带一提,佢哋嘅咖啡出奇地正,揸杯咖啡坐一坐,其实都几写意㗎!餐厅嘅服务都唔错,清洁度得闲,环境都几舒服,下次有机会再过来揾食😄。