2024-06-01
谂住求其食个下午茶,入到去凳都未坐暖个侍应就行埋黎问食咩。.同佢讲话睇下先(其实我谂紧食下午茶餐、常餐定系个欧陆餐)佢行开左30秒左右又番黎再问,逐个餐sell,我朋友都好声好气同佢表达我地想谂多阵先,而我就话重睇紧。点知侍应就开始系度单单打打(入左坐3-4分钟左右)然后就讲左句令人好不满既说话:「 坐系度都要叫野食架,唔系俾你斋坐架嘛。我问番佢系味好赶(落场),佢就话唔赶。我心谂唔赶你过黎催我Jm9,你间野又唔系坐满人爆场,我又唔系坐左成半个钟都唔叫。成间舖半满都讲唔上,然后坐喺度开住套戏睇都有。嬲嬲地去左另一间食,但旁边啲茶餐厅或者面店人流都比呢间好多,我在上网望咗一下呢间店啲评论。我就知道点解呢间嘢冇生意,或者咁讲,系佢啲员工唔想做生意。.不过咁,系成件事入面我觉得唯一做得唔好既系我打开左个ig,可能就系咁令佢以为我系只会坐系入面只坐唔叫野食既人啦。
同佢讲话睇下先(其实我谂紧食下午茶餐、常餐定系个欧陆餐)
我问番佢系味好赶(落场),佢就话唔赶。
我心谂唔赶你过黎催我Jm9,
你间野又唔系坐满人爆场,我又唔系坐左成半个钟都唔叫。
成间舖半满都讲唔上,然后坐喺度开住套戏睇都有。