2022-01-20
一听到停晚市真系晴天霹雳,早啲放工冲去澳葡牛奶餐室,提早食返个晚餐先,唔使成日食外卖。澳葡喺深水埗来讲算系新颖,装修干净企理,价钱合理,卫生环境好,店员服务态度都好细心。金沙鸡翼 $ 26.00自助落单,先来鸡翼小食,金沙有口感,鸡翼皮脆肉多汁,一啲都唔 dry 好味道!香炸韭菜饺最近买股票成日做韭菜,一于食返个香炸韭菜饺,宣泄一下不满情绪。咬落去都好脆卜卜,好多韭菜。牛乳蛋盖饭系列吉列猪扒蛋盖饭配照烧汁 $58.00虽然牛乳蛋盖冇日本嘅咁好食,但系质素都唔差,好香好滑,味道浓郁。吉列猪扒 炸得好香脆,皮薄肉厚,加钱要埋荷包蛋,蛋汁特别香,饭配照烧汁,多汁捞饭啱晒。宇治金时鲜奶手工饮品,有惊喜,多奶少甜,味道适中。 葱油金沙炸鸡髀饭好期待多葱油,有广东烧味舖的水准,金沙炸鸡髀,特别香浓,惹味十足,好大只鸡髀,快食一流。美禄鲜奶水准稳阵,香港特色的好选择。热杏汁炖奶 $ 28.00估唔到最后仲可以食埋甜品添!热辣辣好滋润。冻正宗双皮奶 $ 26.00入口香滑,奶味浓郁,滋味无穷。葡挞 $ 24.00澳门地道甜品又点少得葡挞呢?打孖上,我钟意甜甜地,挞皮好松脆。
金沙鸡翼 $ 26.00
香炸韭菜饺
牛乳蛋盖饭系列
吉列猪扒蛋盖饭配照烧汁 $58.00
宇治金时鲜奶
手工饮品,有惊喜,多奶少甜,味道适中。
葱油金沙炸鸡髀饭
美禄鲜奶
水准稳阵,香港特色的好选择。
热杏汁炖奶 $ 28.00
估唔到最后仲可以食埋甜品添!热辣辣好滋润。
冻正宗双皮奶 $ 26.00
入口香滑,奶味浓郁,滋味无穷。
葡挞 $ 24.00