2024-11-08 302 浏览
澳门名店开咗嚟香港,是晚就同朋友去试下😋堂食坐满人,外卖都唔少人等紧,人气满满。⭐咖哩牛腩面朋友点咗最出名嘅咖哩牛腩,加辣汁同肥牛,面底就要咗粗面。呢度个咖哩汁系带红色辣油𠮶种,又香又辣系好味㖞,不过朋友话叫咗中辣都唔太辣,佢𠮶碗个颜色睇落仲浅色过我碗小辣,唔知系咪畀错辣度呢🤔⭐饺饺面自己就叫咗碗饺饺面,呢度个水饺同云吞出名嘛🤤同样加辣汁,而面底就拣咗米粉。澳门水饺好得意㖞,一块水饺皮黐住一嚿馅,唔似广东水饺或者北京水饺咁包起一个形状,不过咁样黐住令到个水饺皮好滑,而馅料用上猪肉、虾滑同木耳等,咸香鲜味有咬口,系好食嘅。⭐通菜在加咗啲通菜要腩汁,大大碟又爽脆。⭐咖哩五宝呢度咖哩出名整多份咖喱五宝先,入面有鸡翼、鱼蛋、鱿鱼、豆卜同猪皮,吸晒咖哩汁好正😋呢份个咖哩汁冇汤水沟稀,原汁原味,呢份中辣真心正,想要个白饭捞咖哩汁,哈哈。⭐可乐&柠茶小店无水吧,有樽装汽水、罐装汽水同支装水选择,食辣嘢配汽水啱晒啦。份量大又好味,加上价钱唔贵,唔怪得咁多人嚟食啦👍
澳门名店开咗嚟香港,是晚就同朋友去试下😋

堂食坐满人,外卖都唔少人等紧,人气满满。

⭐咖哩牛腩面

⭐饺饺面

⭐通菜
在加咗啲通菜要腩汁,大大碟又爽脆。

⭐咖哩五宝

⭐可乐&柠茶

份量大又好味,加上价钱唔贵,唔怪得咁多人嚟食啦👍
2024-11-07