2004-10-24 9 浏览
今晚同男朋友系旺角揾食(基本上都无边间食品店好食) , 行到花园街, 见到澳门路环茶餐厅门口好多食评, 就决定一试. 我o地叫o左焗葡国鸡饭, 咸猪手, 马介休炒蔬菜, 牛尾汤.焗葡国鸡饭-- 饭不是焗的, 冻的. 葡国鸡是用沙煲上的, 很热辣辣. 椰汁好香浓, o的鸡好滑, 若以面包伴食, 相信很美味. 咸猪手-- ok 啦, 味道不太咸, 可以一试.马介休炒蔬菜-- 基本上我觉得是马拉盏炒通菜, 然后加入马介休碎, 马介休很少, o的通菜有少少老. 味道一般. 牛尾汤-- 算是多料的汤, 但嫌少汤, 唔够浓味, 牛肉粒"鞋口" , 不值得推介.每张卡位枱都有部电视机仔, 但个人觉得睇店内的两部大plasma 较好. 大至上餐厅环境ok 啦, 唔嘈.

咸猪手-- ok 啦, 味道不太咸, 可以一试.