我:「想食寿司、面定饭?」🐡:「寿司?你做咩问寿司?咁食寿司啦,你一定系想食,所以先有呢个Option!」💛酒煮蚬 ($60)啲蚬冇沙同埋都偏大只肉,个汤好清👍🏻💛上级刺身拼盘 ($178)八爪鱼好有咬口🤩 入面全部鱼嘅刺身都好肥美😋 超有厚度🤏🏻 而𫠒红鱼就比较少见,但佢嘅口感好得意,食落有啲胶胶地嘅感觉🤣 (唔知点形容胶胶地😗)💛活寿司 ($148)寿司握得好实,平时我食连锁店寿司,啲饭都一定会散晒🤣 但呢个系罕有地,一旧都冇散过!🍣 马刀贝好爽口!玉子小食系甜嘅 好香蛋味,冇臭蛋味,连我都食👍🏻🐡:海胆新鲜唔苦,几好食💛三文鱼腩刺身 ($58/3切)好肥美,好正😍😭❤️💛葱吞拿鱼腩卷 ($50/4件)🐡:个卷好大旧, 但觉得饭比较多,有吞拿鱼味但唔出。我就唔食吞拿鱼嘅,但都接受到,因为真系好多饭。唔讲嘅话我都应该食唔出系吞拿鱼😂💛广岛蚝军舰 ($22)🐡:蚝味同海水味好出,好少系香港有广岛蚝军舰系生嘅,而唔系炸嘅😳💛松叶蟹脚寿司 ($25/件)觉得松叶蟹脚太细,之前食寿司郎都系$30内食到劲大条蟹脚,所以有少少失望😭💭整体嚟讲系好高质😍 价钱合理甚至偏亲民👍🏻 系松叶蟹脚个个可能觉
我:「想食寿司、面定饭?」
酒煮蚬

💛酒煮蚬 ($60)
啲蚬冇沙同埋都偏大只肉,个汤好清👍🏻
上级刺身拼盘

💛上级刺身拼盘 ($178)
活寿司

💛活寿司 ($148)
🐡:海胆新鲜唔苦,几好食
三文鱼腩刺身

💛三文鱼腩刺身 ($58/3切)
好肥美,好正😍😭❤️
葱吞拿鱼腩卷

💛葱吞拿鱼腩卷 ($50/4件)
🐡:个卷好大旧, 但觉得饭比较多,有吞拿鱼味但唔出。
松叶蟹脚寿司

💛广岛蚝军舰 ($22)

💛松叶蟹脚寿司 ($25/件)

💭整体嚟讲系好高质😍 价钱合理甚至偏亲民👍🏻 系松叶蟹脚个个可能觉得有少少唔抵,其他性价比都偏高😋

💭个位隔离讲Storellet 免费 join会员之后有两张coupon, 我用咗堂食满$300就减$20定唔知$30,但而家打食评个阵Check翻原来佢拎咗我Coupon个Code之后冇帮我落个优惠😅

因个张Coupon系话落单嘅时候要用,所以一开始落单个阵已经同咗个女店员讲要用。点知佢话睇下张单出到嚟够唔够$300先,讲真嗌咗佢两个拼盘都已经$300😅 但佢落完单之后都冇翻嚟Follow up我哋。之后我哋加单嗌嘢饮再同男店员讲,佢拎咗我个Code入咗啲密码之后就以为佢搞掂啦,点知原来都系冇😓

卖单嘅时候系同个女店员讲,佢就嗌向另一个店员话收钱,个店员处理紧另一个客,应该听唔到。但总之佢处理完个客,再走嚟走去咗几转,我哋都肯定佢系冇嘢做喇,都可能过咗5-10分钟,都系冇人帮我哋卖单😓 途中个女店员一直系隔离行过,都有望过我哋几眼,但系都冇去提佢嘅同事🤯

食物质素几好,但人手方面就唔够细心,会试下其他分店睇下点🫣
上级刺身拼盘
活寿司