2015-05-08
原本被人哋post嘅相片吸引住,一心来试下,点知换嚟激鬼气。首先原本想订尖沙咀分店,但打咗成日电话都冇人接听,唔知系咪唔想做生意,于是改订铜锣湾分店。电话订枱平平无奇,但到步坐低就出事。等人期间多口问句有冇分时段,个侍应唔知道要去问,得返嚟个答案系 ... "你哋得个半钟咋" what !! 晚饭仲要系烧烤得个半钟,去打杖吗??但隔离枱又有人问同样问题,佢哋答两个钟,到底个半钟定两个钟?还是仍有第三个答案?冇理佢,等齐人就落单。。。"呢样系咪烧烤架?" "唔知㖞,等我问问先" "呢样有几辣呀?" "唔知㖞,等我问问先"。。。十问九唔知之余仲咋睇唔到我哋 只系一味推我哋叫套餐,最后还是坚持散叫。坐低后一碟碟的伴菜即时端上。慕只酱油蟹之名而来,当然一定会叫。蟹壳身比较淋,一咮就咮到蟹肉出嚟。最正是加饭入蟹盖捞埋蟹羔一齐食~~唔知系咪惊我哋唔够时间烧,上枱时已经烧好了,也罢,反正条鱼又大又厚肉,唔干几好味豆腐汤落单时个侍应话几辣,但入口另一回事,辣呢样嘢好抽象~~无语!猪皮一碟有四块,未食过即管试下,猪皮本身冇乜味,好有o赵头!五花腩肉本身冇加味,所以烧完都系冇味,靠晒豆板酱。反而呢个蒜味
冇理佢,等齐人就落单。。。"呢样系咪烧烤架?" "唔知㖞,等我问问先" "呢样有几辣呀?" "唔知㖞,等我问问先"。。。十问九唔知之余仲咋睇唔到我哋 只系一味推我哋叫套餐,最后还是坚持散叫。 坐低后一碟碟的伴菜即时端上。
还有个海鲜豆腐汤,所谓海鲜其实得两三粒蚬仔。。。唉! 食得一个钟多啲,个肥 侍应(看似系主管级)就攞张单嚟问我哋仲叫唔叫嘢食,唔叫就埋单先。当堂火都嚟,枱面嘅嘢都未食完,兼且仲未烧添,埋单??咁点呀,打包吗??
个肥侍应话有好多人排紧队等位,所以要清返张枱出嚟。但眼见门外冇人等紧位,人呢??咁猛??,另外隔离仲有吉枱噃,点解还迫我哋埋单赶我哋走!!!
我哋同佢理论,个肥侍应无言以对,就一手塞张单畀另一个女侍应,"你同佢哋埋单啦" 咁就走咗去。个女侍应都好冇耐但仍有礼貌地叫我哋埋单,我哋仍然系坚持唔埋住,个女侍应不敌后又走咗。
本来还想试下佢哋嘅甜品,但一轮争论之后冇晒心情食。
题外话/补充资料:
食完走到落街见到先前个女侍应喺街派传单,唔知系咪叫我哋埋单不成被肥主管点去企街。