2021-09-10 616 浏览
有朋友推介话呢间位于大角咀既大丸拉面非常好食😋咁岩太耐冇食过拉面,就黎试一试系咪真系咁正😁佢舖面其实非常细,大概得10几个吧台位左右,繁忙时间黎食就要黎排下队啦🤩今次黎试个虾丸,上面有好多樱花虾,虾味非常之浓郁,汤底亦都系比较杰𠮶种,个人觉得如果你唔系特别重口味,油拣少量就可以🟡好肯定既系佢既汤底一定冇落味精,因为食完真系冇口渴😋面方面我拣左粗面,烟韧有咬口,挂左啲汤喺上面,啖啖都食到虾味🦐叉烧脂肪冇其他拉面舖咁多亦都相对地薄,但好处就系唔会有筋易咬🥩我同朋友分别嗌左唔同既饺子share食🥟我嗌既系关西风饺子,食落真系有大阪烧既味道😛木鱼片俾得好足,饺子本身既味道都好好👍🏼但如果你本身钟意食葱既话,我强烈建议你嗌青葱沙律酱的,葱增添左好多口感同清爽度,佢仲有落少少辣椒粉落饺子度,令佢喺口味上同另一款有更大既分别,强烈推荐!!老板系日本人黎,我只系喺佢覆我单既时候听过佢讲广东话,其余时间佢都系讲日文,我有一刻以为真系去左日本既拉面舖🥰绝对有下次啊!

虾丸

我同朋友分别嗌左唔同既饺子share食🥟