2018-08-03
今日食咗一间好有台湾风味嘅小店 小店位于鸭寮街 左右两旁都系卖电子产品二手货品的门口细细 一不留神便走过头了舖头细细 但系都可以容纳好多人有老顾客光顾 亦有外地游客小店老板娘热情 待人有礼 主动为食客介绍店舖嘅食物 一定要试呢度嘅米苔目 亲自制作无添加 系呢间小店嘅特色食品呢度点餐嘅形式有啲似食车仔面 先选择配料 再选择面类 最后拣汤底鸡肉牛肉沙嗲汤底配米苔目$39貌似银针粉既物体原来就系米苔目 我都系第一次食咋 口感比银针粉更滑 米嘅香味超浓郁沙嗲汤底超级香 配料方面食得出鲜味猪什米粉$39我个人亦都好钟意食内脏 呢度竟然有猪什食 实在太惊喜内脏完全冇腥味 可能附近就系街市 每天可以采纳新鲜食材 而且份量多见到墙上贴满小食嘅照片 忍唔住叫咗两款小食试下秘制猪大肠$28估唔到28蚊咁大碟 超抵食大肠煮到好淋 而且好入味 个汁系灵魂麻辣蒜蓉鸭肉$39可选大中小辣 味道又麻又香 非常惹味每片鸭肉都有鸭皮 肉嫩底下仲有粉丝铺底 吸晒啲麻辣汁 食到舐舐脷最后叫埋杯台式饮品 芭乐仙草冰清新又解渴 极具台湾风味支持本土经营特色美食小店 价钱亲民 特色台湾美食
门口细细 一不留神便走过头了
舖头细细 但系都可以容纳好多人