2020-10-25 57 浏览
放工时间想饮杯台式饮品,nuttea 系正太古坊隔离,够晒方便。一早听朋友讲过nuttea奶盖好出名,呢间奶盖用咗五种坚果,所以坚果味浓。另外特色系呢度嘅奶盖好足料,又浓又厚身!因为奶盖好厚,仲会附送只细铲用嚟食奶盖,好cute😂。落到嚟见到奶盖都好多只味拣🤩 一般茶底同果茶都有。我同朋友决定试佢嘅推介:士多啤梨坚果奶盖、同埋伯爵茶朱古力坚果奶盖。伯爵茶底同坚果嘅味都几Match, 下次再饮会叫返呢杯。虽然系朱古力加伯爵茶,但茶底都几清,都好解渴呀。而士多啤梨茶底比想像中重果味,饮得出新鲜嘅生果,唔系糖浆!但就比较适合钟意饮偏酸甜口味嘅人啦😆。Overall 嚟讲奶盖浓厚,仲有粒粒嘅坚果系上面。茶底方面不错,尤其是全店之中佢最推荐嘅伯爵茶,其他水果都可以因应个人口味喜好试下