2023-10-08 379 浏览
【Ruby Tuesday Bar and Grill (K11)】讲到好行嘅商场,尖沙咀K11 Art Mall一定系我list入面嘅其中一个🛒咁啱国庆补假系附近行完街后想坐低舒服d食餐饭就去咗Ruby Tuesday Bar and Grill嘅K11分店成个美食体验就同店名一样,充满住浓厚嘅美式风情🇺🇸@rubytuesdayhk.🥣是日精选餐汤 Soup of the Day - 💰39当日嘅是日餐汤系南瓜蟹肉汤🎃🦀️汤头浓郁又creamy,蟹肉碎多到饮每一啖都食到,南瓜蓉都非常绵密,南瓜嘅甜味同蟹肉嘅鲜味交织埋一齐真系超级match🧡🍴香煎银鳕鱼 Grilled Black Cod - 💰259🌟Signature Optimus Exclusive Menu入面重点推荐🌟鳕鱼肉质细腻、口感滑嫩,外皮煎至微黄色之外仲铺满香料,为微微焦香嘅鱼皮同鲜美嘅鱼肉更增一丝香气,入味之余口腔充满住海洋嘅味道,菜色整体十分清新🌊拌碟配有黄绿翠玉瓜同薯蓉,薯蓉系银鳕鱼下面吸收晒其酱汁同精华,食到尾都唔会觉得好腻,简直系绝佳嘅搭配🥔🥒🍴10安士封门牛柳 Butcher’s Steak - 💰22
讲到好行嘅商场,尖沙咀K11 Art Mall
一定系我list入面嘅其中一个🛒
咁啱国庆补假系附近行完街后想坐低舒服d食餐饭
成个美食体验就同店名一样,充满住浓厚嘅美式风情🇺🇸
@rubytuesdayhk
🥣是日精选餐汤 Soup of the Day - 💰39

🍴10安士封门牛柳 Butcher’s Steak - 💰224
10安士封门牛柳点咗半成熟,烹调得恰到好处,外皮烤至微焦,但内里肉质却保持粉嫩,唔会太生都唔会太老,配上香浓嘅蒜蓉酱,每一啖都感受到牛肉嘅鲜美同丰富嘅口感🥩拌碟一样配上薯蓉,不过自己食落就觉得牛柳嘅薯蓉系比银鳕鱼嘅甜~

🍰苹果脆趣 Apple Crumble - 💰59
用香脆嘅饼干完全铺满并覆盖烤至半软熟嘅苹果片,加上一球云呢嗱雪糕系上面一齐食,同温热嘅苹果内馅形成对比,酸甜适中、甜而不腻、口感轻盈,好似食紧苹果批咁,一啖接一啖完全食唔停口🍎

🍰红萝卜蛋糕 Carrot Cake - 💰69
口感湿润、细致柔软,萝卜嘅清甜同蛋糕嘅奶香味完美融合,仲落足坚果系中间,好有满足感🥕

🧋百利甜酒奶昔 Bailey’s Irish Cream Milkshake - 💰79
奶昔口感浓郁滑顺,加上面头少许嘅焦糖脆脆同朱古力酱,同Bailey’s香甜嘅味道超级夹,成杯饮品嘅presentation就好似甜品嘅饮品咁,非常独特🍫

*以上价格为Member Price (50% OFF优惠)
餐厅环境舒适,用餐空间宽敞
中间仲有好大个方形bar枱
啱晒Friday night同朋友一齐食野chit chat💬
满足晒视觉同味觉嘅双重享受

环境:❤️❤️❤️❤️❤️

📍地址:尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆3楼313号舖
☎️电话:31106833
💸人均消费:$201-400
是日精选餐汤 Soup of the Day - 南瓜蟹肉汤
香煎银鳕鱼 Grilled Black Cod
10安士封门牛柳 Butcher’s Steak