2023-07-30
平时食拉面都系系豚骨汤,今次想转下口味就揾左呢间专食虾汤嘅🦐-佢个环境都几舒服,装修有日本feel🤪除左拉面之外,佢仲有串烧同关东煮,今次我就每样都叫左少少嚟试🤤-拉面方面我拣左一个酱油虾浓汤拉面($75)同火炙味噌虾浓汤拉面($88)😬两碗拉面都有大量嘅樱花虾,个汤好鲜甜,前者加左酱油阵咸香味会再出啲,配埋紫苏淡淡嘅甜味,味道好有层次🫶🏻后者就会清甜啲,两只味都好好食😗另外个肉都煮得几入味,咬落去完全唔Un,啲面都几弹牙🤟🏻串烧方面叫左个鸡皮($18)同冬菇($16),鸡皮烧到好脆,咸咸地几香口,个冬菇咬落去就爆汁🤪最后仲嗌左个关东煮套餐($45),佢系厨师发办,会有7样野食😗几样野食入面我最钟意个萝卜,煮到入哂味,又唔会涩或者有渣🤤整体我觉得呢间都几抵食,环境舒服,野食又ok,各位元朗人可以去试下🤪