2020-11-29
我觉得一碗拉面嘅灵魂就系汤底,而食拉面我本人就特别喜爱🐓鸡白汤🐓平时食鸡白汤拉面我就去开座银,今次就专程嚟到鸟华亭试下佢嘅鸡白汤底正唔正!🤤-我哋2个人分别叫咗《至极鸡白汤拉面》同《柠檬拉面》,再叫咗个《炸莲藕片》。-《炸莲藕片》- 莲藕片切得好薄,而且好香脆!不论浸汤食定系就咁沾蛋黄酱食都好好食!-《至极鸡白汤拉面》- 个鸡白汤好浓,好重鸡味,而且唔会好油腻!🤤! -《柠檬拉面》- 其实呢款拉面都系用鸡白汤底,不过就话加咗秘制柠檬汁同埋几片柠檬。讲真,如果唔系自己㓤下啲柠檬嘅话,其实冇乜柠檬香味😅所以呢个汤底冇乜特别,下次我会叫返普通𠮶款就算😂-面方面就有直面/曲面2款供客人选择,我就觉得2款都几好食🤪呢间店嘅流心蛋都做得好好!火喉啱啱好,而且食落去有淡淡嘅酒香!🍶👍🏻而拉面入面嘅鸡肉我当日就系用咗鸡胸肉片。佢啲鸡胸肉片我相信应该系慢煮嘅,但系唔知系咪部位嘅问题,咬落好韧😟...希望下次再去嘅时候会有改善啦🙈
面方面就有直面/曲面2款供客人选择,我就觉得2款都几好食🤪