2023-03-05
之前见到网上话申子新开左呢间日式锅物&拉面店已经bookmark左!今日终于趁住放假有机会黎试下佢地嘅拉面.除左锅物同拉面外仲有日本名品甜品嘅runny cheese!!𩽾𩾌鱼肝汤拉面整个拉面set除左拉面外仲配搭米饭及额外𩽾𩾌鱼肝,豪华感up!!𩽾𩾌鱼肝汤浓厚又唔会觉得过腻,汤底咸香且富有鱼肝香气.汤内嘅鱼肝粒充分地被粗身小麦拉面挂上.拉面质感弹牙且充满嚼劲.食完拉面后好似日本人咁以安𩽾𩾌鱼肝汤配上米饭,完全唔浪费拉面汤嘅精华.𩽾𩾌鱼肝质感香滑鲜味,同时配搭白饭同拉面汤令整个味道更浓郁香溢.激辛汤拉面激辛汤拉面分左3种辣度(小。中。大),初试小辣已经充满刺激感!推荐比钟意食辣嘅人!!拉面配搭鸡肉及蛋花制成,底下拉面换成日式葛粉丝,感觉更吸汤而且带出一阵烟韧糯感.旁边配上韮酱油配白饭简单又惹味.神户咖啡带出浓厚焙香及浓郁焦糖香气,甘而不苦.焙茶latte香滑又唔会过甜腻.茶香浓厚带出焙香.焗朱古力芝士蛋糕朱古力味好突出!味道带出一阵可可甘可又吱唔会过甜,配搭绵滑轻盈嘅日式芝士蛋糕甜而不腻.开心果大福大福内充满香开心果仁碎及开心果酱,带出双重开心果香.香脆嘅开心果仁配上软糯烟韧嘅大福皮令
激辛汤拉面
神户咖啡
带出浓厚焙香及浓郁焦糖香气,甘而不苦.
焙茶latte
香滑又唔会过甜腻.茶香浓厚带出焙香.
焗朱古力芝士蛋糕
开心果大福
大福内充满香开心果仁碎及开心果酱,带出双重开心果香.香脆嘅开心果仁配上软糯烟韧嘅大福皮令口感更富有层次感.
开心果大福