2022-09-21
1923 浏览
去重庆大厦食咖哩好几次,一般都会食到咁上下就食滞,印度咖哩大部份都系张香料蔬菜奶油等等煮到好浓缩,个薄饼又会好油;今次系完全冇咁既问题,厨师整得恰度好处。马沙拿羊(Mutton Masala/烧羊肉咖哩)香料味唔算好重,食落好温和,唔重辣味,汁既质感挂羹,羊肉已煮到骨肉分离非常之软淋,整体味浓又唔会好咸,唔错。牛油鸡(特式香料鸡)侍应推介牛油鸡,佢系咁叫,我睇餐牌应该系特色香料鸡,味道冇马沙拿羊咁浓/辣味更轻,食落去比较轻,味道都唔错,尾中不足既系佢用净鸡肉,如果用有骨既鸡件应该会更好食。原味烤饼/蒜蓉烤饼NAAN一d都冇油腻感,食过好几间都系偏油,呢度烤得几干身而唔会硬,略严蒜蓉味不足,点马沙拿或者牛油鸡个汁食岩岩好。牛肉 samosa饀料足,炸得好干唔油,味道适中。下次有机会试下咖哩角,我相信一样系做得咁好。Mango Lassi芒果乳酸饮落微甜有质感,食咖哩饮番杯零舍开胃。7E咖哩王唔系我食过最好食既印度餐厅,而系性价比最高既印度餐厅,家庭式小店,合理食物质素,经过openrice订坐有7折,每人都系百几蚊,值得推介比大家。可能今日系闲日,得几枱客,有小情侣,有几位女仕聚会又有印
马沙拿羊(Mutton Masala/烧羊肉咖哩)
牛油鸡(特式香料鸡)
原味烤饼/蒜蓉烤饼NAAN
牛肉 samosa
Mango Lassi芒果乳酸
饮落微甜有质感,食咖哩饮番杯零舍开胃。
7E咖哩王唔系我食过最好食既印度餐厅,而系性价比最高既印度餐厅,家庭式小店,合理食物质素,经过openrice订坐有7折,每人都系百几蚊,值得推介比大家。可能今日系闲日,得几枱客,有小情侣,有几位女仕聚会又有印度人帮衬;可以去试下,咁既价钱系尖沙咀去茶餐厅差唔多,钟意食印度野不防一试!😊
呢间既咖哩香料味唔算好重,比较适合食唔到重香料味或者初试印度咖哩既人。