2024-06-03 1239 浏览
想嚟呢间餐厅好耐,之前每次同狗狗爸爸带狗狗🐕去宠物展时经过都劲多人,好多人会带埋狗仔一齐开餐🍽️。前排趁平日去宠物展,同狗狗🐕、狗狗爸爸1430过到湾仔,late lunch time见到餐厅食客唔多,决定一试😚。平日set lunch l$155-200+,供应到下午茶时段(好似系1700)。午餐有几款选择,跟汤🥣/沙律🥗同埋甜品🍰/咖啡☕。沙律🥗:几丰富,蔬菜新鲜,仲有冻烤鸡🐔。酱劲多,布满每条沙律丝,味道似印度、中东的乳酪酱,够味但有少少漏 Caulifower schnitzel🥦:椰菜花扒;入口好惊喜🤩🤩,无论味道或质感都好似鱼柳🐟,炸到非常酥脆,劲惹味。个人感觉系佢啲酱汁麻麻地,似麦乐鸡的BBQ酱,太浓味,盖过椰菜花的味道。配菜系薯角🥔,有薯味,一口大小,份量对女仔嚟讲都够,如果提供埋沙律🥗取代薯角🥔就更好,因为拣得椰菜花扒可能想食得健康啲,少淀粉,而家浓油赤酱再加薯仔有啲heavy😝鸡扒(唔记英文名)🥩:狗狗爸爸的main course ,都系炸物;佢话入口香脆,食落有鸡味🐔同肉汁,件鸡扒唔大,但有唔少l薯条🍟搭够;幼身薯条,狗狗爸爸将佢同M记的比较,话好食好多😋(做到都系

鸡扒(唔记英文名)🥩:狗狗爸爸的main course ,都系炸物;佢话入口香脆,食落有鸡味🐔同肉汁,件鸡扒唔大,但有唔少l薯条🍟搭够;幼身薯条,狗狗爸爸将佢同M记的比较,话好食好多😋(做到都系好正常啦~)

抹茶芝士蛋糕🍰:是日甜品,迷你,约1只手指长;冇抹茶味🍵,芝士味🧀亦唔浓;质感唔软唔硬;系一件食咗冇惊喜但又唔会失望的甜品

咖啡☕:filter coffee,细细杯,味浓,提神

餐厅环境几开扬,但作为一间宠物友善餐厅🐶🐱我就觉得麻麻地。侍应冇主动问下狗狗需唔需要水💧,入座时亦一早讲明宠物冇得上櫈🪑,亦唔准过一条界线。食物的presentation比较粗枝大叶,唔系行「打卡」📸路线;唔怕热气的话,食物的确好食,当间间餐厅都有类似食品时,我觉得佢系做得特别好👍🏻

🐕狗狗食评:估唔到嚟到呢度竟然冇乜啱我食😭,因为呢度样样食物都有啲酱酱🥫,妈妈话唔健康,禁食🚫,所以,我只系坐喺旁边混吉,好在入宠物展有得𢱑嘢食🍽️,唔系实饿鬼死我喇~~
2024-05-10