2022-09-21
【尖沙咀厚福街美味高质素火锅】系尖沙咀厚福街有间古色古香既火锅,而且食物质非常高,今日就约埋朋友一齐试下。人数多的话,仲有房间自成一阁,唔会嘈到其他人哦!叫左2个汤底,分别系浓汤佛跳墙鸡翅窝同四川麻辣锅,前者劲足料,有鲍鱼,花胶,鱼翅,汤底非常浓郁,仲有鸡件,我地饮左几碗哦。而四川麻辣锅就只系叫左小辣,辣度适中,有鸭血,猪皮同支竹等配料。胡炉牛拼盘,有齐牛舌芯,安格斯手切肥牛,手切牛颈脊,牛胸爽同牛肉粒。每款都牛味劲浓,岩晒牛肉控。牛胸爽虽然睇落成块油甘,但食落好爽口,唔会成口油哦。丸粒拼盘,最钟意就可以试到唔到味道既丸,牛丸味浓劲juicy, 最特别系黑松露墨鱼丸,劲香黑松露味。饺子拼盘,又可以试晒甘多款饺子,简简单单既手工云吞同韭菜饺反而最得我欢心。但要睇住时间吖,渌太耐就会散晒。老友鬼鬼,虾胶酿油炸鬼,热辣辣,超好食。放落四川辣锅度浸一浸,仲脆脆哋,但辣辣地,系另一种唔错时食法哦~
人数多的话,仲有房间自成一阁,唔会嘈到其他人哦!