2020-10-11
终于到咗令人期待的星期五了 =)放19:20, 同同事谂住食完晚餐后去 Don Don Donki =P, 所以去咗湾仔揾好嘢食,收藏咗一排,终于试到了 。去到已经4-5人排紧,店舖唔算大,大约有20个位,但系多是 bar 枱,所以应该不会等太耐。排队时,店员已经派发了点餐纸,选择唔算多,主要系你食唔食沾同拉面的分野。我同同事都惊沾面太饱,所以都拣咗拉面🍜。 真系等咗大约是15分钟就安排到坐位 =D, 因为之前已经交咗餐纸,坐低后等多一阵已经有得食。我点咗墨汁黑松露,同事就浓厚虾豚骨拉面。墨汁黑松灵 - 如期,汤好黑。但最吸引我既系𠮶块叉烧,我初时真系好惊,唔知块肉系熟咗未,我就胆粗粗试下。哗!好特别 ;0佢𠮶样虽然好似无煮过咁,但食落口真系有叉烧味。太神奇了!!!面嘅味道就唔错,但我个人就觉得比较「杰」,黑松露味唔算好特出,但食完后全口变成黑色好搞笑。浓厚虾豚骨拉面,朋友觉得太多,最后佢食唔晒。P.S. 店员好细心,佢见我食墨汁面,佢问我要唔要围裙。So nice
浓厚虾豚骨拉面,朋友觉得太多,最后佢食唔晒。