2018-06-18 120 浏览
九龙城出名泰国菜馆多,听闻有间几有水准,都要去试吓。冇豪华装修,尚是宽敞整齐 ,未到七点, 已有七八成客人。 心想食物应该都有水准,再睇餐牌有仲有打折。面包咖哩虾卖相几吸引, 一定先试吓𠮶虾,炸到香脆,连虾壳都食埋,虾肉新鲜,再用蒜蓉包点住咖哩汁齐食,啲汁又唔太辣,好啱我D怕辣嘅人,今次真的连汁都捞埋。扎肉沙律柚子沙律食得多,今次转转口味,叫这个沙律,扎肉真多,个汁配得几好,如果加多D生菜索埋𠮶汁齐食,会更加好。椰汁焗海鲜饭喺原煲上几特色,浓浓椰汁味,海鲜都好多,粒粒饭香,食落原来喺甜饭,不过配埋清香椰汁又几夹。泰式春卷泰式春卷没有多大惊喜,胜在热腾腾又脆卜卜,是一道唔错小食。椰青椰青水够冰凉, 配有一只小匙,可慢慢挖出椰青肉,一口椰青水,一淡椰青肉,是极佳嘅消暑饮品。最后吃埋个芋头西米露,是晚好满足。
九龙城出名泰国菜馆多,听闻有间几
有水准,都要去试吓。

面包咖哩虾

扎肉沙律

椰汁焗海鲜饭

泰式春卷
泰式春卷没有多大惊喜,胜在热腾腾又脆卜卜,是一道唔错小食。

椰青

最后吃埋个芋头西米露,是晚好满足。