2022-10-25 2531 浏览
传统老牌潮州酒楼,少数仍然做出真正潮菜味道嘅地方,功夫茶一入口就知正野,平时夜晚饮茶会瞓唔著,呢个茶饮咗更好瞓,看似有d神奇咁,但试过好多次,绝非巧合,卤水香醇不呛喉,鹅肉个人觉得稍老,可以改善,但亦有人称之为有口蚝仔鲜甜,所以蚝烙,蚝仔粥都美味,留意蚝烙系煎嘅,内里juicy,外皮金黄香口,但唔算好油好热气,一般配鱼露,我个人自小食法会加配桔油,佳宁娜系少数有桔油提供嘅地方,近几年试过去一d新开卖潮菜嘅食店,问攞桔油,对方先迷惘,我再广东话潮州话分别讲一次,对方扮明,之后比碟辣油比我,所以有时去佳宁娜就系为咗碟桔油,推介炒䲝鱼片,今次食榄菜炒,鱼片大大件相当肥美,榄菜马蹄惹味,之前食过头抽煎的同样不错,装修后加了价,但份量味道保持水准,cp 价仍然高。
,所以有时去佳宁娜就系为咗碟桔油
功夫茶
鹅片