2024-02-02 191 浏览
去到「Domon居酒屋」,一坐低,件事就忍唔住开心!先嚟碗「泡菜牛肉拉面」,汤头够晒醇香,泡菜嘅微酸辣同牛肉滑溜嘅肉质完美夹击,啖啖肉真系够晒过瘾😌。汤面飘出嚟嘅肉香啊,真系一流!再加个「黑松露熏蛋」,呢个蛋蛋黄湿润,松露香气扑鼻,流心蛋黄溢出黎与松露拌埋一齐,入口即溶,美味得滞👍。当然唔少得饮啲嘢,「巨峰葡萄芦荟梳打」就几出乎意料,甜中带点清新,啖啖水果香气,酸酸甜甜嘅,喉咙过咗佢,顺滑爽口😋。你话系居酒屋,但饮品食物都keep到好似食茶餐厅咁亲民,呢个下午茶,真系失心疯又满足!下次有空,我仲要嚟喇!大家唔该记住去「Domon居酒屋」,帮帮忙寻返坊间嘅味道啦!