餐厅: 龍川上海料理
资讯:

💪🏻 花生汤嫩滑鸡肉拉面 ($49 跟餐)我个人非常钟意食花生浓汤嘅🤪,例如沙嗲汤、担担面汤等,所以呢间餐厅我好想试好耐。餐厅嘅花生汤底非常浓郁,而且浓底有少许黏稠,可以挂到面,食面时可以捞埋花生浓汤一齐食🤤 拉面亦配有少量肉碎,花生碎,亦可以配上辣酱,所以食落有啲似浓花生酱担担面,口感丰富😋 拉面系类似普通日式拉面个种,正常发挥。鸡肉都十分嫩滑,肉量算多,调味不算太重,配汤底食不错!味道:8/10性价比:8/10 食住瘦指数:💪🏻💪🏻/5 💪🏻 龙川小笼包 ($32/4粒)小笼包皮偏厚,唔太薄,而且汤汁唔多,唔够juicy,食落有少少偏干嘅口感😣 肉馅调味咸味适中,但肉汁都偏少。 所以整体小笼包系少少失望😢 (个人认为小笼包系上海菜舖嘅灵感)味道:5/10性价比:5/10 食住瘦指数:💪🏻/5

💪🏻 花生汤嫩滑鸡肉拉面 ($49 跟餐)

味道:8/10
性价比:8/10
食住瘦指数:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 龙川小笼包 ($32/4粒)

味道:5/10
性价比:5/10