今晚又同朋友黎到将军澳新都城一期揾钱,因为在宝琳站附近,交通好方便。今晚我哋就拣左”蕃满门”食个晚餐由于未够晚上6点,所以不用等位可以直接入座职员仲好好安排我哋二人坐卡位可以望到外面风景。其实餐厅门外见到好精美嘅甜品摆放在柜内,真系好吸引晚餐于5:30就开始供应。仲有汉堡、饮品同甜品 menu ,而饮品一共有30款咁多,样样都好吸引。1. 西班牙伊比利亚黑毛猪芝士汉堡($155) 包饮品。面包面上劲多芝麻,包面外脆内软。汉堡内材料非常丰富,有黑豚肉汉堡、洋葱、生菜、蕃茄、野菌、香浓芝士酱等。黑豚汉堡十分juicy ,配上香浓芝士及新鲜蔬菜,一啖咬落去真系几重享受另外瑞士鸡翼甜甜地,煮得非常入味。而沙律菜亦好新鲜,食后令人有清新的感觉2. 日式油扬粟米鸡肉汤螺丝粉(经典原味)($68)连迷你春卷拼七味粉花枝丸及饮品。螺丝粉汤底选了经典原味(即配嫩滑炒蛋),底汤十分足料,有好多蕃茄肉同茄茸,入口好香浓同甜甜地嘅鲜蕃茄味,另外配上滑蛋同鸡肉,真系无得输,蕃茄浓汤属必食食品之一晚餐仲有滋味小食可以3选1,真系抵食之选今次拣左迷你春卷拼七味粉花枝丸。小食上枱热辣辣,食落口时真系要小心辣亲。高质蕃

今晚我哋就拣左”蕃满门”食个晚餐

由于未够晚上6点,所以不用等位可以直接入座
职员仲好好安排我哋二人坐卡位
可以望到外面风景。

其实餐厅门外见到好精美嘅甜品摆放在柜内,真系好吸引

晚餐于5:30就开始供应。

西班牙伊比利亚黑毛猪芝士汉堡

日式油扬粟米鸡肉浓汤螺丝粉

迷你春卷拼七味炸花枝丸

晚餐仲有滋味小食可以3选1,真系抵食之选
高质蕃茄汤螺丝粉,仲连小食及饮品都系收$68,确系抵食。

凤梨四季春波波(右)

3. 凤梨四季春波波($8跟餐价),菠萝特饮好得意,D波波爆开入边有果汁,饮落确系双重享受

4. 蓝莓芝士饼($18 跟餐价)今天甜在心系列有四款,包括蓝莓芝士,牛奶焦糖,石板街,士多啤梨。
香浓芝士配上蓝莓酱,食落真系赞不绝口
,美味程度令晚餐划上完美句号。

整体来讲,职员细心有礼,餐厅环境舒适,而食物水准高上,特别是蕃茄浓汤系列同汉堡套餐都系必叫食物,性价比极高的餐厅可以一试再试。

2021-08-12
西班牙伊比利亚黑毛猪芝士汉堡
日式油扬粟米鸡肉浓汤螺丝粉
迷你春卷拼七味炸花枝丸
凤梨四季春波波(右)